\






Produkcja


Jak w domowej kuchni.

Doctor Dog to karmy pieczone w temp. 80-120 oC.  Procesie produkcji to te same czy czynności, co w domowej kuchni: mielenie, gotowanie, mieszanie, formowanie i suszenie . Doctor Dog Slow Food Dla Psów nie zawiera żadnych sztucznych zlepiaczy, polepszaczy konsystencji czy utwardzaczy.
Nie jest to również karma ekstrudowana, która wymaga działania bardzo wysokiej temperatury i ciśnienia oraz konieczności uzupełniania wyrobu o utracone składniki w ostatnim etapie procesu produkcji.









Świeże mięso


Twardość karmy Doctor Dog jest niższa niż karm ekstrudowanych, szczególnie tych, które zawierają znaczne ilości mączek roślinnych, ziaren, otrębów pszennych czy owsianych (karma nie jest poddawana wysokiemu ciśnieniu w procesie formowania). Obsypywanie się i kruszenie jest naturalną cechą karm nieekstrudowanych i konsekwencją niestosowania tych dodatków.
Naturalny proces produkcji karm Doctor Dog wyeliminował problem pęcznienia –  w przeciwieństwie do karm ekstrudowanych karma Doctor Dog nie zwiększają objętości w żołądku psa, a dzięki naturalnemu procesowi produkcji możemy osiągnąć optymalną zawartość świeżego mięsa w suchej masie.

Karmy Doctor Dog nie zawierają w swoim składzie mączek mięsnych tylko świeże mięso stabilizowane naturalnym przeciwutleniaczem – ekstraktem pochodzenia naturalnego bogatym w tokoferol.

 









Smak i natura


Składniki karm Doctor Dog odpowiadają jakości żywności przeznaczonej dla ludzi i mogą być dopuszczone do spożycia. Karma Doctor Dog to nie tylko wyjątkowy smak i zapach, ale i więcej wartości odżywczych. Jest bardzo zbliżona do żywności naturalnej, dzięki czemu jest bardzo dobrze przyswajalna przez organizm psa. Nie działa alergicznie ani nie powoduje zatruć pokarmowych. Karmy Doctor Dog są po prostu bezpieczne, zdrowe i smaczne.

Zgodnie z założeniem idei slow food dla psa – zwierzę ma prawo do smaku, a smak kam Doctor Dog jest całkowicie naturalny, pochodzący z mięsa, warzyw, owoców i ziół.